Καύσωνας με θερμοκρασίες έως και 42 βαθμούς Κελσίου - Ο καιρός την Πέμπτη 24/06/2021

2021-06-23

Άκρως καλοκαιρινές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες στην χώρα μας την Πέμπτη, καθώς ο αίθριος καιρός θα επικρατήσει σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν πάντως πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως από τα βόρεια και ίσως στην ορεινή Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα σημειωθεί τοπική μπόρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 5 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ένταση μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων να είναι πολύ ισχυρή έως και θυελλώδης, φτάνοντας τοπικά τα 8 Μποφόρ και τέλος στο βόρειο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 39 βαθμούς (στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, η μέγιστη θα ανέλθει κατά τόπους ακόμα και στους 42 βαθμούς) στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 21 έως 42 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 34 βαθμούς (στο εσωτερικό της νότιας Κρήτης η μέγιστη θα ανέλθει στους 38 με 39 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την χώρα, με έμφαση τα δυτικά και νότια.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στα νότια του νομού θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και στα υπόλοιπα από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια και ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα φτάσει έως τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά όμως του νομού και στα βόρεια του λεκανοπεδίου ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού τοπικά η μέγιστη θα ανέλθει στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας