Καύσωνας τοπικά ισχυρός στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια - Ο καιρός την Τετάρτη 28/07/2021

2021-07-27

Άκρως καλοκαιρινές και θερμές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε ολόκληρη την χώρα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια τις θερμές ώρες της ημέρας, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά στα βουνά της κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να φτάνει τοπικά τα 4 με 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα συνεχιστεί το ισχυρό έως πολύ ισχυρό μελτέμι με την ένταση να φτάνει σε πολλά τμήματα τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 19 έως 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 39 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 21 έως 42 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 21 έως 41 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και βόρεια ωστόσο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά έως τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας