Κορυφώνεται η έντονη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά - Ο καιρός το Σάββατο 12/06/2021

2021-06-11

Κορύφωση της αστάθειας με κατά τόπους ισχυρές μπόρες, βροχές αλλά και δυνατές καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, περιμένουμε κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας του Σαββάτου. Παράλληλα οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με ασθενείς έως και μέτριες εντάσεις στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή και θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 12/06/2021

Κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών, διάσπαρτα φαινόμενα με την μορφή ασθενούς κυρίως μπόρας, θα σημειωθούν σε Μακεδονία και Θράκη, καθώς επίσης και στην περιοχή του βορείου Αιγαίου. Κατακόρυφη ανάπτυξη των νεφώσεων στα ηπειρωτικά, αναμένουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, με τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας, μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελ/νησο. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται και πάλι κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους, τις απογευματινές ώρες ωστόσο θα έχουν επεκταθεί σε αρκετά πεδινά τμήματα των προαναφερθέντων τμημάτων. Τονίζεται και πάλι ότι θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές ως προς την ένταση και την διάρκεια των βροχοπτώσεων από περιοχή σε περιοχή, κατά τόπους όμως αυτά θα είναι πολύ ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Πιθανότητα μπόρας υπάρχει επίσης για την ορεινή Κεφαλλονιά, τα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης και την ορεινή Χίο. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένουμε αργά το βράδυ. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΒΔ επίσης διευθύνσεις με παρόμοιες σχεδόν εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 7 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στην αρχή της ημέρας αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Γρήγορα καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν. Μεταξύ μεσημβρινών και πρώτων βραδινών ωρών θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα βορειοανατολικά του νομού. Καταιγίδα αναμένεται να εκδηλωθεί και στο λεκανοπέδιο με πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. Σταδιακή βελτίωση στο σκηνικό του καιρού αναμένεται την νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά από την αρχή της ημέρας με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας. Μπόρες και καταιγίδες αναμένονται και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στις γύρω ορεινές περιοχές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας