Κρύο για την εποχή, τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις βοριάδες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 07-04-2020

2020-04-06

Διατηρούνται και την Τρίτη οι τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια χώρα και οι χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές ενώ στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Οι βοριάδες στο Αιγαίο και πάλι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις ενώ θα κάνει αρκετό κρύο για την εποχή σε περιοχές της ανατολικής κυρίως χώρας. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 07/04/2020 

Στην δυτική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι αρκετά καλός καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, πιο πυκνές στα Επτάνησα, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο. Στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την βορειοανατολική Πελ/νησο, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι μουντός και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ασθενούς έως και μέτριας έντασης ενώ χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και ίσως και σε ημιορεινές περιοχές μέχρι τα 600 μέτρα. Μετά το μεσημέρι πάντως σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στην βόρεια Κρήτη όπου θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας ενώ αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού πάνω από τα 1000 με 1100 μέτρα, αρκετά αξιόλογες. Τέλος πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες υπάρχει για τα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις που στα βόρεια θα είναι θυελλώδεις αγγίζοντας τα 8 με 9 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού μέχρι αργά το μεσημέρι οπότε και τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα πάνω από τα 800 με 900 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις πολύ ισχυροί με ένταση 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας