Κρύο την νύχτα και νωρίς το πρωί - Ο καιρός την Κυριακή 03/10/2021

2021-10-02

Με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει σε γενικές γραμμές η ημέρα της Κυριακής σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με τα διαστήματα με ηλιοφάνεια να είναι μεγάλα στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν παρ' όλα αυτά κάποιες νεφώσεις αραιές κατά βάση κυρίως στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα και μόνο στην βόρεια Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές για λίγο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα διατηρηθούν και θα είναι ελαφρώς εξασθενημένοι με τις εντάσεις παρ' όλα αυτά να φτάνουν τοπικά τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες όμως νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια του νομού και εκ νέου αραιές νεφώσεις στο σύνολο αυτού τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας