Κρύο την νύχτα και το πρωί και πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Πέμπτη 11/11/2021

2021-11-10

Με αρκετά μουντό καιρό αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει και η ημέρα της Πέμπτης για το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς θα έχουμε νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, χωρίς πάντως να λείπουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Πιο πυκνές δείχνουν να είναι οι νεφώσεις σε Σποράδες, βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα και Κρήτη, χωρίς όμως αυτές να είναι ικανές να αφήσουν κάποιο φαινόμενο ενώ μεγαλύτερα δείχνουν να είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην ανατολική χώρα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και στην αρχή της ημέρας η ένταση στα κεντρικότερα τμήματα θα φτάνει τα 6 Μποφόρ, με προοδευτική όμως εξασθένιση. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα διατηρηθούν με ισχυρές έως πολύ ισχυρές εντάσεις που θα φτάνουν στα περισσότερα τμήματα τα 6 με 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και περιορισμένα διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι γύρω στα 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις όχι πάνω από 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας