Κρύο την νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά - Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 17-03-2020

2020-03-16

Αισθητή βελτίωση του καιρού περιμένουμε την Τρίτη στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μόνο στην βόρεια Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο θα έχουμε λίγη συννεφιά νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις και βαθμιαία θα στραφούν σε Β με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις στα νότια με την ένταση τοπικά να φτάνει τα 9 Μποφόρ, βαθμιαία ωστόσο θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα επικρατήσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την νύχτα και το πρωί.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας