Κρύο τις νυχτερινές και πρωινές ώρες - Ο καιρός την Τετάρτη 20/01/2021

2021-01-19

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Τετάρτης, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Προς το απόγευμα ωστόσο θα αρχίσουν σταδιακά να αναπτύσσονται αραιές νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν και την νύχτα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές αρχικά ασθενείς στο βόρειο Ιόνιο και τα παράκτια τμήματα της Ηπείρου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο επίσης από διάφορες διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8 βαθμούς, στα δυτικά από -4 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -3 έως 12 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 11 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε επίσης αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας