Κρύο τις νυχτερινές και πρωινές ώρες - Ο καιρός το Σάββατο 10/04/2021

2021-04-09

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα του Σαββάτου στην χώρα μας, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Κάποιες αραιές νεφώσεις αναμένεται να τις έχουμε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα περισσότερα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα, άνευ όμως σημασίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις γύρω στα 4 με 6 Μποφόρ, ενώ στο Καρπάθιο και τα Δωδεκάνησα θα παραμείνουν πολύ ισχυροί και θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 0 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας