Λίγες ασθενείς τοπικές βροχές και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Κυριακή 13/09/2020

2020-09-12

Κάπως πιο μουντός θα είναι ο καιρός στην χώρα μας την Κυριακή, καθώς κατά την διάρκεια της ημέρας θα έχουμε νεφώσεις κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα, οπότε είναι πιθανό κατά διαστήματα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στην βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στην βόρεια Κρήτη. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο καθώς θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια, δεν θα λείψουν όμως κάποιες νεφώσεις κυρίως από την περιοχή της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης (κυρίως στον Έβρο). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε σχετικά νεφελώδη καιρό κυρίως στα βόρεια και κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και πιθανός στα ανατολικά τοπικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη τοπικά θα "αγγίξει" τους 33 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας