Λίγες ασθενείς τοπικές βροχές και υψηλές θερμοκρασίες - Ο καιρός την Παρασκευή 25/12/2020

2020-12-24

Με γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα των Χριστουγέννων στην χώρα μας, καθώς θα έχουμε διαστήματα με ηλιοφάνεια σε αρκετές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι νεφώσεις από όλη σχεδόν την χώρα. Μάλιστα αυτή η συννεφιά στην δυτική Ελλάδα θα είναι λίγο πιο πυκνή και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελ/νησου. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά, υπάρχει επίσης για τα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 (δεν αποκλείεται τοπικά και 19) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και λίγα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Να έχετε καλές Γιορτές με Υγεία σε όλες και σε όλους!!

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας