Λίγες λασποβροχές, ζέστη στα νότια και αφρικανική σκόνη - Ο καιρός το Σάββατο 17/04/2021

2021-04-16

Αρκετά μουντό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, καθώς θα κυριαρχήσει η αραιή κατά βάση συννεφιά στις περισσότερες περιοχές. Κάπως πιο πυκνές ωστόσο αναμένεται να είναι οι νεφώσεις στα κεντροβόρεια τμήματα, οπότε μέσα στην ημέρα αναμένεται να σημειωθούν ψιχάλες ή ασθενείς τοπικές λασποβροχές σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, βόρεια Στερεά Ελλάδα, Σποράδες και νησιά θρακικού. Τα όποια φαινόμενα πάντως θα είναι γενικά τοπικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα ασθενή. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με την ένταση στα κεντρικά και νότια μετά το μεσημέρι να φτάνει τοπικά τα 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις γύρω στα 5 με 6 Μποφόρ. Εξαίρεση θα αποτελέσει το νότιο - νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου εδώ θα πνέει πολύ ισχυρός νοτιάς και θα φτάνει τα 7 με 8 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μεγάλη άνοδο στα νότια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 30 βαθμούς (το "30άρι" ισχύει για τα ενδότερα τμήματα της Κρήτης) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η πολύ έντονη μεταφορά σκόνης στην κεντρική και κυρίως στην νότια Ελλάδα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά και σκόνη καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, οπότε κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας