Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Κυριακή 10/05/2020

2020-05-09

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας καθώς ο αίθριος καιρός των τελευταίων ημερών θα διατηρηθεί και την Κυριακή σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο δεν θα λείψουν οι αραιές νεφώσεις από τις περισσότερες περιοχές ενώ στα δυτικά και τα βόρεια ίσως τοπικά να είναι και λίγο πιο πυκνές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν κυρίως διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις (στα Δωδεκάνησα από Δ-ΒΔ διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ). 

Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε κατά διαστήματα αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή συννεφιά που το απόγευμα και το βράδυ πρόσκαιρα θα πυκνώσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας