Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Παρασκευή 18/02/2022

2022-02-17

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στο σύνολο σχεδόν της χώρας, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν παρ' όλα αυτά κάποιες νεφώσεις τις πρωινές κυρίως ώρες, λίγο πιο πυκνές στο βορειοανατολικό Αιγαίο όπου δεν αποκλείεται το πρώτο μισό της ημέρας να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με εντάσεις γύρω στα 2 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα νότια του Πελάγους έως 5 Μποφόρ, ενώ και στο Αιγαίο οι ΒΔ άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στο βορειοδυτικό Αιγαίο το πρωί τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και αρκετή ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις νωρίς το πρωί και ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά αρκετά ενισχυμένοι με ένταση γύρω στα 5 με 6 Μποφόρ (πρόσκαιρα οι ριπές ίσως φτάσουν και τα 7 Μποφόρ), βαθμιαία ωστόσο θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας