Λίγες τοπικές ασθενείς βροχές και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός το Σάββατο 12/09/2020

2020-09-11

Θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες και το Σάββατο στην χώρα μας, με τον αίθριο καιρό να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Παρ'όλα αυτά δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις κυρίως από την ανατολική Στερεά Ελλάδα και κατά τόπους από τα νησιά του Αιγαίου (ιδίως βορειοανατολικό Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη), οπότε είναι πιθανό τις πρωινές - προμεσημβρινές κυρίως ώρες να σημειωθούν πολύ τοπικές ασθενείς βροχές

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στα βόρεια έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική αναμένουμε νεφώσεις το πρώτο μισό της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια του νομού με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα διαλυθούν και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα κυμανθεί έως και 3 βαθμούς πιο πάνω. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας