Λίγες τοπικές καταιγίδες στα βόρεια - Ο καιρός το Σάββατο 28/08/2021

2021-08-27

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές σχεδόν στο σύνολο της χώρας κατά την διάρκεια του Σαββάτου, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας θα παρατηρηθούν κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων στους ορεινούς όγκους της βόρειας κυρίως ηπειρωτικής χώρας, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας. Μικρή πιθανότητα για παροδική μπόρα υπάρχει και για την κεντρική ορεινή Εύβοια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις έως 6 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί, όχι πάνω από 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς (στο εσωτερικό του Έβρου έως 35 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 15 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας γενικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθεί παροδική μπόρα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας