Λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά και αρκετή ψύχρα την νύχτα και το πρωί - Ο καιρός το Σάββατο 23/05/2020

2020-05-22

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το Σάββατο στην χώρα μας καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ενώ λίγο περισσότερες δείχνουν να είναι οι βροχές σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Πελ/νησου. Μάλιστα δεν αποκλείεται και κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών να έχουμε ασθενείς βροχές στην νότια Πελ/νησο και τοπικά στην Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλό καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ ενώ στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις γενικά μέχρι 5 με 6 Μποφόρ, στα Δωδεκάνησα όμως θα είναι αρκετά έως πολύ ισχυροί και θα φτάνουν την ένταση των 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα ωστόσο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας