Λίγες τοπικές μπόρες στα βόρεια - Ο καιρός την Κυριακή 29/08/2021

2021-08-28

Δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού της χώρας μας την Κυριακή, καθώς ο αίθριος καιρός και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσουν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθ' όλη την διάρκειας της μέρας. Νωρίς το πρωί ωστόσο στο βόρειο Ιόνιο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές μικρής όμως διάρκειας. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στους ορεινούς όγκους της δυτικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικής μπόρας ή και καταιγίδας στα βουνά της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην Χαλκιδική). Τέλος τις βραδινές - νυχτερινές ώρες ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση στα βορειότερα τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, βροχές και καταιγίδες

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 5 Μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις με την ένταση βόρεια της Κρήτης να φτάνει τα 6 Μποφόρ και τοπικά στα ανοιχτά των Κυθήρων τις απογευματινές ώρες τα 7 Μποφόρ. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις, όχι πάνω από 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό του Έβρου έως 35 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα νότια παραθαλάσσια όμως η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες όμως νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά, οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική μπόρα. Πιθανότητα για βροχή στα ανατολικά του νομού υπάρχει για τις βραδινές - νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας