Λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Τετάρτη 23/12/2020

2020-12-22

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές κατά την διάρκεια της Τετάρτης στην χώρα μας, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά μεγάλα. Δεν θα λείψουν ωστόσο και πάλι κάποιες νεφώσεις οι οποίες θα είναι λίγο πιο πυκνές κυρίως στα βορειοανατολικά, οπότε δεν αποκλείεται το πρώτο μισό της ημέρας να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στην Θράκη (κυρίως στον Έβρο). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ένταση στο Καρπάθιο να φτάνει κατά διαστήματα τα 7 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από Δ-ΝΔ διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε λίγη συννεφιά τις πρωινές κυρίως ώρες και αρκετή ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ λίγες νεφώσεις το πρωί και αρκετή ηλιοφάνεια το υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας