Λίγες τοπικές βροχές και έντονη ψύχρα την νύχτα - Ο καιρός την Δευτέρα 21/09/2020

2020-09-20

Εμφανώς βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα στην χώρα μας, μετά και την σταδιακή αποχώρηση του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού "Ιανός", το οποίο έδωσε κατά τόπους ακραία καιρικά φαινόμενα και δημιούργησε σοβαρά προβλήματα. Παρόλα αυτά δεν θα λείψουν και την Δευτέρα κάποιες λίγες τοπικές βροχές κατά τόπους, ενώ τις νυχτερινές και πρωινές ώρες η ψύχρα θα είναι έντονη ιδίως στα ηπειρωτικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 21/09/2020

Η ημέρα θα ξεκινήσει γενικά αρκετά καλά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, εκτός από τα ανατολικότερα τμήματα και συγκεκριμένα την Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην ανατολική Στερεά Ελλάδα (Αττική, Βοιωτία και Εύβοια) και στην Κρήτη το πρώτο μισό της ημέρας αυτή η συννεφιά θα δίνει κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές, ίσως λίγο πιο αξιόλογες στο βόρειο - βορειοδυτικό τμήμα της Κρήτης. Από το μεσημέρι και μετά τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Αντίθετα κάποιες νεφώσεις φαίνεται ότι θα αναπτυχθούν στα βορειοδυτικά, οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας είναι πιθανό στην ορεινή - ημιορεινή Ήπειρο να σημειωθούν τοπικές μπόρες και ίσως παροδική καταιγίδα. Τέλος για την υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και ίσως πολύ πρόσκαιρα στις Κυκλάδες μέχρι 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική το πρώτο μισό της ημέρας αναμένεται αρκετή συννεφιά, η οποία είναι πιθανό να δώσει ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα πιο βόρεια του νομού. Μετά το μεσημέρι η συννεφιά θα "σπάσει" και θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή συννεφιά κυρίως το μεσημέρι και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας