Λίγες τοπικές βροχές και γενικά αίθριος καιρός την Κυριακή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 08-12-2019

2019-12-07

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Κυριακή στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Έτσι λοιπόν αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ιδιαίτερα στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στην Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την κεντρική και ανατολική Πελ/νησο θα έχουμε διαστήματα με νεφώσεις κατά τόπους λίγο πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βουνά. Μικρή πιθανότητα για ψιχάλες ή ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει επίσης για το πρωί στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ λίγο περισσότερες δείχνουν να είναι οι βροχές στην βόρεια Κρήτη κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Πελάγη από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας