Λίγες τοπικές βροχές και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Τετάρτη 08/07/2020

2020-07-07

Εμφανώς βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη στην χώρα μας καθώς η αστάθεια των τελευταίων ημερών η οποία προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, περιορίζεται σημαντικά. Παράλληλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν αρκετά σημαντική ενίσχυση ενώ η θερμοκρασία θα πέσει στα κεντρικά και τα βόρεια. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 08/07/2020

Μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως την νότια Χαλκιδική), την Θράκη (κυρίως τα νοτιοδυτικά), τα νησιά του θρακικού, τις Σποράδες και ίσως την βόρεια Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία, θα υπάρχει συννεφιά η οποία θα δίνει τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες με βελτίωση στην συνέχεια. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Καθώς όμως θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα περισσότερα ορεινά ηπειρωτικά και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελ/νησου (κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου). Παράλληλα και στα ορεινά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα για παροδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση μέχρι 6 Μποφόρ στα βόρεια και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με την ένταση σε πολλές περιοχές να "αγγίζει" τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Μικρή η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς νωρίς το πρωί στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά παράκτια πιθανώς μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και αργότερα από Ν 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας