Λίγες τοπικές βροχές και σταδιακή επικράτηση μελτεμιού - Ο καιρός την Τετάρτη 21/07/2021

2021-07-20

Με καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Τετάρτης στο μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα. Παρ' όλα αυτά καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στους ορεινούς όγκους της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, στους οποίους τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες. Τα φαινόμενα θα είναι σύντομα, τοπικά και θα απασχολούν τα ορεινά της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της βόρειας Πελ/νησου. Δεν αποκλείεται μάλιστα στην ορεινή Ήπειρο να εκδηλωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα, ωστόσο έως το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει. Τέλος δεν αποκλείεται τις πρωινές ώρες να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή στα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, στις Σποράδες και στα πολύ ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και από το βράδυ στα ανοιχτά του βορείου Ιονίου έως 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο αναμένεται σταδιακά να κυριαρχήσει το μελτέμι το οποίο στα κεντρικά τμήματα του Πελάγους θα φτάνει την ένταση των 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 21 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοδυτικά ορεινά και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πολύ τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις και θα είναι ενισχυμένοι φτάνοντας τα 5 με 6 Μποφόρ και το βράδυ ενδεχομένως τα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας