Λίγες τοπικές βροχές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Ο καιρός την Τρίτη 29/12/2020

2020-12-28

Με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Τρίτης στην χώρα μας, καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα χωρίς ωστόσο να λείπουν κάποια σύννεφα τα οποία κατά τόπους και κατά περιόδους θα πυκνώνουν λίγο περισσότερο. Εξαίρεση θα αποτελέσει η δυτική Ελλάδα όπου εδώ από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρας θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αρκετά πυκνές και θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα τοπικού χαρακτήρα βροχές ασθενούς έντασης. Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ωστόσο τα φαινόμενα αναμένεται να είναι λίγο περισσότερα. Τέλος μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πολύ τοπικά, υπάρχει για τις Κυκλάδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (κυρίως την Λέσβο).

Οι άνεμοι στα Πελάγη θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο στην αρχή της ημέρας θα είναι πιο ενισχυμένοι φτάνοντας τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας