Λίγες τοπικές βροχές στα νότια - Ο καιρός την Παρασκευή 23/10/2020

2020-10-22

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Παρασκευής, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και συγκεκριμένα τα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων και η Κρήτη, όπου το πρώτο μισό της ημέρας θα υπάρχει συννεφιά η οποία θα δίνει ασθενείς τοπικές βροχές. Και εδώ όμως μετά το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, όχι πάνω από 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας