Λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά και αίθριος στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Δευτέρα 03/08/2020

2020-08-02

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Δευτέρα στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις μέτριοι και στις Κυκλάδες ισχυροί έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 30 βαθμούς (τοπικά στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πιθανώς πρόσκαιρα μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα βόρεια με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα κυμαίνεται έως και 3 βαθμούς πιο πάνω. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας