Λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά - Ο καιρός την Τετάρτη 15/07/2020

2020-07-14

Συνεχίζονται και την Τετάρτη οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στην χώρα μας, καθώς στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα θα κυριαρχήσει ο αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα πάντως, θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές στα δυτικά και βόρεια ορεινά - ημιορεινά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές κυρίως στην δυτική Μακεδονία και την κεντρική Πελ/νησο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 17 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα κυμαίνεται έως και 5 βαθμούς χαμηλότερα. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, αλλά με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας