Λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά, ζέστη στα δυτικά και δροσιά στα ανατολικά - Ο καιρός την Δευτέρα 17/08/2020

2020-08-16

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε γενικές γραμμές κατά την διάρκεια της Δευτέρας στην χώρα μας, καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Παρ'όλα αυτά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, την Πίνδο και την ορεινή - ημιορεινή κεντρική Πελ/νησο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα παραμείνουν και πάλι αρκετά ισχυροί με την ένταση να "αγγίζει" σε αρκετά τμήματα τα 6 με 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας