Λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια και αρκετή ζέστη - Ο καιρός την Κυριακή 26/07/2020

2020-07-25

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και την Κυριακή στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει και πάλι σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (δεν αποκλείονται και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως κοντά στα βόρεια σύνορα).

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις, μέτριοι εντάσεως 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 35 βαθμούς (το "35" ισχύει για το εσωτερικό και τα νοτιότερα τμήματα της Κρήτης καθώς στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας