Λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια και δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Παρασκευή 14/08/2020

2020-08-13

Θα παραμείνουν και την Παρασκευή σε γενικές γραμμές οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στην χώρα μας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί για άλλη μία ημέρα στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Και πάλι ωστόσο τις θερμές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά - ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς έως 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί στα περισσότερα τμήματα με την ένταση να φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και τοπικά στα δυτικά έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας