Λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια και πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Δευτέρα 14/09/2020

2020-09-13

Αρκετά μουντός θα είναι ο καιρός κατά την διάρκεια της Δευτέρας στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα (από το ύψος της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα), καθώς θα επικρατήσει τοπικά πυκνή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές. Μάλιστα αυτή η συννεφιά δεν αποκλείεται να δώσει λίγες ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, ο καιρός θα είναι καλύτερος με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, δεν θα λείψουν όμως κάποιες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε Β-ΒΔ, πιο ενισχυμένοι στα 5 με 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα είναι αρκετά έως πολύ ισχυροί, ιδιαίτερα στα βόρεια όπου η ένταση δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τα 8 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί με ένταση 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρκετά νεφελώδη καιρό με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά μέσα στην ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας