Λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά και αρκετή ζέστη - Ο καιρός την Δευτέρα 24/08/2020

2020-08-23

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Δευτέρας καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Παρ'όλα αυτά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά, οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές στα βουνά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και αργότερα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν αρκετά ισχυροί με την ένταση να "αγγίζει" τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα θα συννεφιάσει στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα ανέλθει στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας