Λίγες τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά και σχετική ζέστη στα ηπειρωτικά - Ο καιρός την Δευτέρα 20/07/2020

2020-07-19

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Δευτέρα, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ μικρή είναι η πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στην Θράκη (κυρίως στον Έβρο). 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις, μέτριοι μέχρι 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις κατά τόπους μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας