Λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός το Σάββατο 11/07/2020

2020-07-10

Παραμένουν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες και κατά την διάρκεια του Σαββάτου στην χώρα μας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Μόνο στα βορειοδυτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί με την ένταση να φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά κατά τόπους μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας