Λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά - Ο καιρός την Κυριακή 12/07/2020

2020-07-11

Διατηρούνται την Κυριακή οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην χώρα μας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά με πιθανότητα σύντομης μπόρας στην δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση στα βόρεια να φτάνει από το απόγευμα και μετά τα 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πιθανώς μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας