Λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά - Ο καιρός την Κυριακή 19/07/2020

2020-07-18

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Κυριακή, καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα πάντως θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς (το "33" ισχύει μόνο για τα νότια της Κρήτης) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας