Λίγες βροχές και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός το Σάββατο 14/08/2021

2021-08-13

Δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι σημαντικά στο σκηνικό του καιρού της χώρας μας την ημέρα του Σαββάτου. Και αυτό διότι ο αίθριος καιρός και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Κάποιες νεφώσεις ωστόσο αναμένεται να τις έχουμε κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρωινών ωρών στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας (με έμφαση την Χαλκιδική), στην ανατολική - βορειοανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και ενδεχομένως στα πολύ βόρεια - βορειοδυτικά τμήματα της Εύβοιας. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές, εκείνες τις ώρες, δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Πιθανότητα για παροδική μπόρα υπάρχει επίσης κατά τις θερμές ώρες της ημέρας για τα υπόλοιπα ορεινά της Θεσσαλίας, ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί τοπική βροχή στην νοτιοδυτική Πελ/νησο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με την μέγιστη ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ. Στο Αιγαίο όμως οι βοριάδες θα πνέουν με πολύ ισχυρές εντάσεις καθώς στα περισσότερα τμήματα θα φτάνουν τα 7 Μποφόρ, ενώ κατά διαστήματα και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τμήματα του Πελάγους θα παρατηρούνται θυελλώδεις άνεμοι έως 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 20 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ισχυρές έως πολύ ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 6 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά ενδεχομένως έως θυελλώδεις 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα έχουμε νεφώσεις και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σημειωθεί παροδική μπόρα ή και καταιγίδα. Μέχρι το μεσημέρι τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και έτσι η ημέρα θα κλείσει με αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό όμως του νομού η μέγιστη θα κυμαίνεται 2 με 3 βαθμούς πιο πάνω. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας