Λίγες βροχές στα νότια και αίθριος στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Δευτέρα 22/02/2021

2021-02-21

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές κατά την διάρκεια της Δευτέρας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει η βόρεια Κρήτη όπου την νύχτα μέχρι νωρίς το μεσημέρι θα έχει συννεφιά και θα εκδηλώνονται βροχές οι οποίες ωστόσο προοδευτικά θα σταματήσουν. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β διευθύνσεις έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα 1 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας