Λίγες βροχές στα βόρεια ορεινά και αρκετή ζέστη - Ο καιρός την Δευτέρα 27/07/2020

2020-07-26

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Δευτέρα σε γενικές γραμμές στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα βροχές κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (ίσως τοπικά εκδηλωθεί και παροδική καταιγίδα κυρίως σε περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορα). Μικρότερη είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Β-ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι μέχρι 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ενισχυμένοι κυρίως στις Κυκλάδες όπου η ένταση θα "αγγίζει" τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου (στα δυτικά η μέγιστη δεν αποκλείεται να κυμανθεί και λίγο ψηλότερα). 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά και ασθενώς, κυρίως κοντά στα σύνορα με την Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας