Λίγο πιο μουντός ο καιρός την Κυριακή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 26-04-2020

Καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σε γενικές γραμμές και την Κυριακή στην χώρα μας, ωστόσο θα επικρατήσει αραιή συννεφιά σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μάλιστα αυτή η συννεφιά στα δυτικά και τα βόρεια κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνή και τις θερμές ώρες της ημέρας υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (κυρίως σε περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορα).
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις μέχρι 6 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από Ν διευθύνσεις γύρω στα 3 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στα δυτικά όμως και κυρίως στον Κορινθιακό θα πνέει Δ άνεμος με την ένταση πιθανώς να αγγίζει τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή συννεφιά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας