Λιγότερη αστάθεια με τοπικού χαρακτήρα μπόρες - Ο καιρός το Σάββατο 30/05/2020

2020-05-29

Εμφανώς λιγότερη αστάθεια περιμένουμε το Σάββατο στην χώρα μας καθώς οι μπόρες και οι καταιγίδες των τελευταίων ημερών θα περιοριστούν στα βορειότερα και ορεινότερα τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 30/05/2020

Μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί, ο καιρός θα είναι αρκετά καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, με εξαίρεση πάλι τα νησιά του Αιγαίου (κυρίως το βόρειο και το ανατολικό) όπου το πρωί ενδέχεται να έχουμε τοπικές βροχές. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πυκνότερες όμως στα βόρεια, οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα μπόρες κυρίως στην Θράκη, καθώς επίσης στα ορεινά ημιορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και στα βουνά της βόρειας Πελ/νησου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες στην Θράκη και την δυτική Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται υποτροπή του καιρού στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας με τοπικές βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες. Τέλος στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετά καλές καιρικές συνθήκες καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ στην Κρήτη ίσως σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά του νησιού το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και τέλος στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και σταδιακά από Ν μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά. Κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών όμως δεν αποκλείεται να έχουμε μια πρόσκαιρη υποτροπή του καιρού με ένα πέρασμα βροχών ή και καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας