Μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Αναλυτικά η εξέλιξη

2021-04-01

Μπήκαμε πλέον στον μήνα Απρίλη και η αλήθεια είναι πως ο καιρός τις τελευταίες δύο με τρεις ημέρες δεν θυμίζει και τόσο ότι βρισκόμαστε στην Άνοιξη. Όπως είχαμε τονίσει και μέσα από τις προγνώσεις μας, είχαμε μία χειμωνιάτικη μεταβολή του καιρού η οποία παρουσίασε όπως αναμενόταν επιλεκτικό χαρακτήρα, επηρεάζοντας όμως σημαντικά τις νοτιότερες περιοχές και ιδιαίτερα την Κρήτη με πολλές βροχές και καταιγίδες αλλά και με χιονοπτώσεις στα ορεινά. Παράλληλα, είχαμε και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και τα νότια εξαιτίας των πολύ ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο, ενώ αντίθετα στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός ήταν αρκετά πιο μαλακός.

Όπως είχαμε πει και στην τελευταία μας εκτίμηση, στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας η Άνοιξη αναμένεται σιγά σιγά να αποκτήσει το πάνω χέρι στην σύνθεση του καιρού και να κάνει πλέον αρκετά πιο αισθητή την παρουσία της.


Πράγματι λοιπόν και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ήδη από την Παρασκευή 02/04/2021 (μπορείτε να βρείτε την αναλυτική πρόγνωση της Παρασκευής στην «Αρχική») και ακόμη περισσότερο μέσα στο Σ/Κ, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει κατακόρυφη άνοδο ιδιαίτερα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Ενδεικτική διάταξη των αερίων μαζών για την Κυριακή 04/04/2021!!


Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το Σάββατο αναμένεται να καταγραφούν μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές της τάξεως των 22 με 23 βαθμών Κελσίου στα κεντρικά και νότια, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα θα «πιάσουμε» τοπικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από πλευράς καιρικών φαινομένων, στην κεντρική και την νότια Ελλάδα ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλός ενώ στην βόρεια Ελλάδα αναμένουμε κάποιες μεμονωμένες μπόρες ή και καταιγίδες κυρίως την Κυριακή. Επίσης την Κυριακή αναμένεται να έχουμε και μία πολύ μεγάλη ενίσχυση των νοτιάδων στο Αιγαίο, με τις ριπές μάλιστα κατά πάσα πιθανότατα στο βορειοανατολικό Αιγαίο να «αγγίξουν» ακόμη και τα 10 Μποφόρ (θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες στις αναλυτικές μας προγνώσεις), μεταφέροντας αφρικανική σκόνη.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας