Μερική άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα - Ο καιρός την Δευτέρα 07/09/2020

2020-09-06

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει η εβδομάδα στην χώρα μας, καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημβρινές όμως ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια και κυρίως στα βορειοδυτικά, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και για λίγο στο βόρειο Ιόνιο και τα παράκτια της Ηπείρου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση έως 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, όχι πάνω από 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από B-BA διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας