Μερική αστάθεια με τοπικές μπόρες στα ορεινά ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 12-04-2020

2020-04-11

Λίγο πιο άστατος θα καταστεί ο καιρός την Κυριακή στην χώρα μας καθώς τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες σε ορισμένα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, ωστόσο στο σύνολο της χώρας δεν αναμένεται κάποια ουσιαστική αλλαγή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφριά υποχώρηση στα βορειοανατολικά.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 12/04/2020

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα παρατηρηθούν κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να σημειωθούν μπόρες τοπικού χαρακτήρα και σύντομης διάρκειας κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της βορειοδυτικής Πελ/νησου. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και ίσως κατά τόπους μέχρι 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Προς το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθεί παροδική μπόρα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας