Μερική αστάθεια στα δυτικά και βόρεια και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Τετάρτη 11/05/2022

2022-05-10

Χωρίς να παρουσιάζεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού συγκριτικά με τις τελευταίες ημέρες, θα ξεκινήσει θα κυλήσει και θα τελειώσει η ημέρα της Τετάρτης στη χώρα μας, καθώς ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και περιορισμένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο και πάλι κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα κάνουν την ανάπτυξ΄ή τους νεφώσεις στους ορεινούς όγκους της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής κυρίως χώρας, οπότε μέσα σε αυτό το διάστημα θα σημειωθούν διάσπαρτοι όμβροι ή και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής - κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ίσως σε τοπικό επίπεδο της βορειοδυτικής Πελ/νησου. Παράλληλα, μικρή αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα για εκδήλωση μπόρας στα ορεινά τμήματα της Κεφαλλονιάς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις, όχι πάνω από 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο ο βοριάς θα διατηρηθεί για μία ακόμα ημέρα, ελαφρώς εξασθενημένος με την ένταση να μην ξεπερνά τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγη αραιή συννεφιά κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις γύρω στα 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Ωστόσο προς το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τάση να πυκνώνουν και δεν αποκλείεται το απόγευμα να σημειωθεί παροδική μπόρα μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη τοπικά θα ανέλθει περί τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας