Μερική αστάθεια στην χώρα μας την Πέμπτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 17-10-2019

2019-10-16

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Πέμπτη στα περισσότερα τμήματα, παρ'όλα αυτά δεν θα λείψουν κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 17/10/2019

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη την χώρα με λίγες νεφώσεις να εντοπίζονται μόνο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και των γύρω περιοχών, στην δυτική και μέρος της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και στην κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα πρέπει σε αυτές τις περιοχές να εκδηλωθούν τοπικές βροχές με την μορφή μπόρας και πιθανώς πρόσκαιρες διάσπαρτες καταιγίδες. Μικρότερη αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα για κάποιες πρόσκαιρες βροχές στα βουνά της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα όποια φαινόμενα μέχρι και αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με τοπικές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και στο υπόλοιπο από ΔΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας