Μερική υποχώρηση της θερμοκρασίας και αίθριος καιρός - Ο καιρός το Σάββατο 17/07/2021

2021-07-16

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει η ημέρα του Σαββάτου στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά και μόνο στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας ίσως σημειωθεί παροδική μπόρα

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 4 με 6 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ-ΒΔ διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιοδυτικά της Κρήτης πολύ ισχυροί έως 7 Μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από21 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας