Μεταβάλλεται το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Κυριακής και από τα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 26-01-2020

2020-01-25

Αλλάζει σιγά σιγά το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας καθώς μία ατμοσφαιρική διαταραχή ερχόμενη από τα δυτικά θα περάσει πάνω από την περιοχή μας και θα προκαλέσει αξιόλογες βροχές και καταιγίδες πρώτα στα δυτικά και την Δευτέρα και σε άλλες περιοχές της υπόλοιπης χώρας. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 26/01/2020

Στην δυτική Ελλάδα η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με συννεφιά η οποία θα είναι αρκετά πυκνή και θα εκδηλωθούν ψιχάλες ή και ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, τα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι μουντός με συννεφιά κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερη και μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Λίγο περισσότερη θα είναι η συννεφιά στα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για πολύ ασθενείς τοπικές βροχές

Καθώς θα βαδίζουμε προς τις νυχτερινές ώρες και κυρίως προς τα μεσάνυχτα ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση στα δυτικά και θα εκδηλωθούν αξιόλογες βροχές κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τα πολύ δυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλία, την δυτική Στερεά Ελλάδα, τα πολύ βορειοδυτικά τμήματα της Πελ/νησου και πιο τοπικά την υπόλοιπη δυτική Πελ/νησο. Προς την αλλαγή της ημέρας τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες καταιγίδες στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα η νύχτα θα κυλήσει με πυκνή συννεφιά σχεδόν παντού και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Ασθενείς τοπικές βροχές δεν αποκλείονται στην Θράκη (Έβρος) και στα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4 με 5 Μποφόρ και στα ανοιχτά πιθανώς έως 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από την αρχή της ημέρας ενώ το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Μικρή είναι η πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά από την αρχή έως το τέλος της ημέρας με μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας