Μικρή περαιτέρω υποχώρηση του υδραργύρου, αραιές νεφώσεις και αρκετή σκόνη - Ο καιρός την Τετάρτη 20/05/2020

2020-05-19

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Τετάρτη στην χώρα μας καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει για άλλη μία ημέρα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν πάντως οι αραιές νεφώσεις κατά τόπους, οι οποίες μάλιστα στην βόρεια Ελλάδα τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχουν την τάση να πυκνώνουν και υπάρχει πιθανότητα κυρίως το απόγευμα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα πολύ ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης (κυρίως σε περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορα). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση μέχρι 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα όμως και κυρίως το βράδυ στα βορειοδυτικά και βόρεια της Κρήτης οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 και ίσως και τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα παραθαλάσσια μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές το πρώτο μισό της ημέρας και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας