Μικρή υποχώρηση του υδραργύρου, αραιή συννεφιά και αρκετή σκόνη - Ο καιρός την Δευτέρα 18/05/2020

2020-05-17

Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες περιμένουμε και την Δευτέρα στην χώρα μας καθώς ο αίθριος καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο δεν θα λείψουν οι αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τόπους θα είναι λίγο πιο πυκνές και υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας το απόγευμα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις που στα βόρεια η ένταση θα φτάνει τα 5 με 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 38 βαθμούς (τοπικά στην νότια Πελ/νησο έως 39 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 37 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης μέχρι 39 ή και 40 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την χώρα. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Αττικής η μέγιστη δεν αποκλείεται να φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στα νότια παράκτια δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας